Menet közben

Tarolt a 114-es az utolsó tanítási napon

2018. június 16. - Hund11

Nekiment a busz a villanyoszlopnak, ami sikeresen rá is esett.

Péntek reggel a Budatétény felé tartó 114-es járat szenvedett balesetet a budafoki Városház téren. A jármű jelenleg ismeretlen okokból (Legjobb magyarázat eddig, amit hallottam: Útban volt) hajtott a lámpaoszlopnak, ami a becsapódást követően kettétört és a busz tetejére esett. Sérültekről nem tudni, ellenben rendes közlekedési káoszt okozott. A Kossuth Lajos utca Budatétény irányú szakaszát ideiglenesen lezárták, az autósok a hegyen vagy a parti úton tudtak kerülni. Az autóbusz-forgalmat is elterelték, a Duna parton, a 6-os úton közlekedtek, az RTL-székház melletti felüljárón kecmeregtek vissza a Nagytétényi útra. A Jókai mór utca megálló volt az első, amit érintettek.

Az utastájékoztatás azonban részemről elégtelenre vizsgázott. A Campona felé utaztam egy 114-essel, amire a Budafok kocsiszín megállóhelyen szálltam fel. Nagy meglepetésemre a busz a Savoya parkba vitt, ahol a sofőr közölte, hogy itt a végállomás. Állítólag mondta korábban, hogy ide jövünk, hát az utolsó megállónál felszálló utasoknak biztosan nem. (Én is ilyen voltam) Utána átsétáltam a Leányka utcai lakótelep nevű megállóba, ekkor még semmit se tudtam az esetről. Kb 20 percet vártam, mire meguntam és hívtam valakit, hogy vigyen el autóval. Már a kocsiban ülve olvastam az Fb-n a balesetről, azonban a helyszínen nem informáltak, nem küldtek mentesítő járatot, ami összeszedte volna a kimaradt szakaszon rekedt utasokat.

Az számunkra csak elérhetetlen luxus, hogy ilyen esetben a közlekedési vállalat taxiztassa az utasait (Németországban ez történt, amikor valami paraszt a sínekre parkolt, igaz, utólag a nyakába varrták az anyagi terheket), mondjuk amilyen gyakran probléma adódik, bele is rokkannának a költségekbe, de egy-két buszt azért küldhettek volna a kimaradt szakaszra, hogy felvegye a kimaradt utasokat. Mind a Savoyai Jenő tér, mind a Tóth József utca megállók alkalmasak lettek volna legalább egy szóló busz megfordulására (a Városház térrel szomszédos megállók), így a hoppon maradt utazni vágyókat is körbe lehetett volna vinni.

Kövesd Facebook-oldalunkat is még több hírért.

Cikkajánló: A fiatal generációk védelmében

Ha megunta a fővárost, a dugókat, rendszeres közlekedési káoszt, utazzon el Ukrajnába!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://menetkozben.blog.hu/api/trackback/id/tr9814052500