Menet közben

Amikor kivédhetetlen a kerékpáros ütközés

2018. szeptember 11. - Hund11

Vészfékezéssel sem ment sokra kerékpárosunk.

Ebben a válogatásunkban elsősorban veszélyes közlekedési szituációkat teremtő gyerekeket és néhány egyéb "kihagyhatatlanul figyelmetlen" gyalogost szeretnénk bemutatni. Az egyik eset (a videó elején) sajnos balesettel végződött, de nem történt személyi sérülés. Nincs mit tenni, a kisgyerekekre nagyon kell figyelni, de néha még ez sem elég.  Ilyenkor mindenképp csökkentsük az ütközési sebességet és lehetőség szerint kerüljük a frontális karambolt.

A pici emberke egy étterem takarásából tekert ki az úttestre, amire észlelte a kerékpárosunkat, már meg is történt a becsapódás. A kamerás bicajos kitűnő reflexeinek köszönhetően jelentősen tompított az ütközésen, így senkinek nem esett baja. A videó további része is érdekes: Kerékpáros elé egymást kilökdöső gyerekek, a lejtő közepén satufékező kerékpárostárs, teljes szélességben kacsázó kisgyerekek (a szülő le se szarja, pedig ott van mellette), bambuló vagy mobilozó gyalogosok... A válogatás végén eljutunk a budapesti Margit hídra, ahol 100 méteren belül 3 öngyilkosjelölt gyalogossal találkoztunk. Az egyiket a haverja kapta ki az utolsó pillanatban a bicikliútról, a másik kettőt puszta jóindulatból egy-két határozott kormánymozdulattal kikerültük.

Ha még nem unt meg minket, nézzen bele tavaszi kerékpáros válogatásunkba, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb közúti szituációkat dolgozunk föl. Itt főként autókkal kerül kerékpárosunk konfliktusba, esetleg buszokkal, motorosokkal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://menetkozben.blog.hu/api/trackback/id/tr414233777