Menet közben

Nem kérünk a Kréta naplóból!

2018. szeptember 20. - Hund11

Az új e-naplóval csak a baj van.

Az újonnan bevezetett Kréta napló tönkreteszi az oktatást, hatalmas plusz terheket ró a pedagógusokra. Egy újabb központosító intézkedés az érintettek megkérdezése nélkül. Nem kérünk a Kréta naplóból! Ezzel a címmel indult Facebook-kampány az új e-napló rendszer ellen. Aki egyetért, az oldaluk kedvelésével tudja jelezni támogatását.

kreta-300x300_logo_atirt.png

Az idei évtől kötelezővé tett Kréta naplóról:

- Használata jelentősen megnehezíti a tanárok életét, mivel elképesztően lassú a rendszer, rengeteg felesleges adminisztrációval jár, konkrétan bolondot csinál a pedagógusokból.

- Közel egy hónappal a tanév kezdése után sem működik (a diákok nem tudnak bejelentkezni), holott több milliárd forintba került.

- Átláthatatlan, amatőr kivitelezésű, legalapvetőbb problémákat sem tudja kezelni (pl. egy diák csak egy-két óráról hiányzik egy nap valamilyen verseny miatt).

- Egy újabb központosító intézkedés, amit az érintettek széles körű megkérdezése nélkül hajtottak végre

- A diákok felhasználó neve az oktatási azonosítójuk, jelszavuk pedig a születési dátumuk (igen, ez aztán adatvédelem a javából), tehát bárki könnyen belenézhet a jegyeikbe, ezért ez személyiségi jogi kérdéseket vet fel!

Még egyszer: A diákok, pedagógusok, szülők vagy akárki más is jelezheti most a nemtetszését a Nem kérünk a Kréta naplóból kampány támogatásával!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://menetkozben.blog.hu/api/trackback/id/tr6514250387