Menet közben

Hiányos kitáblázás miatt akár munkagödörbe is hajthatna egy figyelmetlenebb autós Kelenföldön

2018. október 06. - Hund11

Balesetveszélyt okoz Újbudán a hiányos kitáblázás az 1-es villamos építkezésénél.

Pár napja a Petzvál József utcán mentem hazafelé biciklivel az Etele út irányába. Gondoltam egyet, hogy megnézem, hogy áll az építkezés a környéken. Amikor kiértem az Etele útra, meglepve tapasztaltam, hogy semmi nem tiltja a balra bekanyarodást, az aszfaltozással is végeztek, ezért csak szép óvatosan, de ráhajtottam a friss útra. Lassan már elértem volna a Tétényi út keresztezőséig, de ott az odáig kedvező burkolat megszűnt létezni. Földúton folytathattam utamat még pár méteren keresztül, majd kénytelen voltam megállni és visszafordulni, mert előttem fél méteres munkagödör tátongott.

Szerencsére én sejtettem, hogy valami nincs rendben, ezért fokozott óvatossággal közelítettem meg a helyszínt, de egy idegen vagy szimplán figyelmetlenebb autós, kerékpáros, motoros számára a hiányos kitáblázás igenis balesetveszélyes helyzetet teremt. Remélem az építkezés irányítói minél hamarabb megoldják a nem teljesen egyértelmű helyzetet, hogy senkit se vezessen félre a tiltótáblák hiánya.

A környéken számos közlekedési paradoxon figyelhető meg -pl. kötelező haladási irány balra és balra kanyarodni tilos 10 méteren belül - ezeket következő posztunkban fogjuk megírni, de előzetesben belenézhet.Sajnos a Facebook-on is fent vagyunk, minden cikkünket kitesszük ide is, sok XI. kerületi, közlekedési témával foglalkozunk. Lejjebb, a képek alatt egy kis nyári szórakoztató visszaemlékezéssel találkozhatnak.

Az Etele út - Fehérvári út kereszteződése, az 1-es villamos meghosszabbítása mostanában különösen nagy figyelmet kap - a mi részünkről is. Következő autós bakiparádénkat még nyáron forgattuk a helyszínen!

Egyébként ebben a kereszteződésben már nyáron is megszenvedtem a magamét kerékpárral, ugyanis egy egyszerű megfordulás a Fehérvári úton több, mint 2 percig tartott - közben a fél világot bejártam.

A bejegyzés trackback címe:

https://menetkozben.blog.hu/api/trackback/id/tr714284493