Menet közben

Hosszában átlyukasztott busz és tahóparkolók a Várkert bazárnál

2018. november 02. - Hund11

2016_0101_002607_005.JPG

Ha van egy szabad hétvégi napunk, jellemzően valami távolabbi úti célt keresünk fel, most azonban kivételesen Budapesten játszottunk turistát. Rögtön ahogy leszálltunk a 41-es villamosról, két óriási bronzszobor látszatát keltő turista-csalogató gipszszoborral szembesültünk a Várkert bazár előtt. Ezután lettünk figyelmesek - a szemfülesek a fenti képen már kiszúrhatták - egy érdekes, a tetejétől a szélvédőjéig átlyukasztott türkizkék autóbuszra, melyet alaposan körbejártunk.

A vascsőben látható nyomok szerint - és ezt későbbi nyomozásunk is alátámasztotta - a jármű nem mindig volt elkerítve, pár nappal korábban még fel lehetett mászni rá és lecsúszdázni róla. Mi erről már sajnos lemaradtunk. A videóban minden oldalról megnézheti a buszt, valamint felfedezheti a címben említett tahóparkolókat. Azon már nem is akad fel az ember- hogy ezek közül 75% luxusautó. A kerékpársávot teljes szélességben elfoglalva várakozik. A szürke Mercedes kisbusz kameránk kereszttüzében szerencsétlenkedte be magát a 3 autó hosszúságú lyukba. Na ez az, ami tényleg felháborító!

Ezután felmentünk a Várba, elsétáltunk a Királyi palota előtt a nemrég kiépített "panorámasétányon" (csak én hívom így), innen még a Halász-bástyánál is szebb kilátás nyílik a fővárosra. A Frida Kahlo kiállítást idő- és felkészültség hiányában kihagytuk, a Sándor palota és a hamarosan miniszterelnöki rezidenciaként szolgáló Karmelita kolostor felé folytattuk utunkat, majd a Zerge lépcsőn át értünk le a Krisztina térre.

A háromszor átadott Várkert bazár előtt egyszer már majdnem ott hagytam a fogam biciklivel. Akkor éppen egy alig látható, vékony drótokból álló kerítést sikerült keresztbe kint felejteni a kerékpársávon keresztbe...

A bejegyzés trackback címe:

https://menetkozben.blog.hu/api/trackback/id/tr10014340771