Menet közben

A sorosozó kormánymédia most a bringásokra szállt rá

2018. november 07. - Hund11

Megvan az új közellenség a hajléktalanok és a migránsok után?

Tegnap jelent meg egy újabb bicskanyitogató írás a kormány propaganda-médiájában (az elmúlt hetekben kavartak óriási botrányt az Ady-t és Petőfit lejárató Fidesz-firkászok műveletlenségről árulkodó cikkei, vélhetően Orbán kultúrharcának állomásaiként), ezúttal  a 888.hu-n, melyben a kerékpárosok felsőbbrendűségét, társadalmon kívüliségét, képmutatását nagyítják fel. Annyira, hogy sikerült összeszedni az elmúlt 4-5 év összes kerékpárosokkal szemben megfogalmazott gyűlöletbeszédét, nagyívű általánosítását, autósközpontú előítéletét.

A cikkben van egy jelentős tárgyi tévedés is, amit józan ember le sem tudna írni, annyira illogikus. A szerző szerint a Másfél méteres kerékpáros-előzési oldaltávolság kampány lényege, hogy városban 1,5 m, külterületen pedig 1 m oldaltávolságot hagyjunk kerékpáros előzésekor. Ez azért balfácánság, mert az országúton gyorsabban megy az autó, ezért ugyanolyan távolságban könnyebben elsodorhatja a kerékpárost. Éppen ezért a tényleges kampány országúton javasolja a másfél métert, belterületen pedig legalább 1 métert.

img_20180618_140832.jpg

Nem állítom, hogy nincs olyan kerékpáros, amelyik átmegy a piroson, mert sajnos van, ahogy azt sem, hogy minden kerékpáron van hátsólámpa. De hibás, félrevezető feltételezés, hogy az összes bringás sportot űzne a KRESZ-szabályok sorozatos megszegéséből vagy éppen koronát képzelne a fejére bukósisak helyett. Őszintén nem értem, miért van szükség a környezettudatos, egészséges életmódot folytató, helytakarékosan közlekedő kétkerekűek erőszakos démonizálására, mindenesetre biciklistaként azt hiszem itt volt az ideje, hogy felszólaljak a magam és kerékpárostársaim védelmében. Amikor felrakok egy videót (mindjárt be is rakom ide lentre), amin jön keresztbe a piroson át egy szabálytalan autós, akkor nem azt írom oda, hogy az összes autós hülye, nem. Az az egy, na az tényleg, de a többit nem akarom megsérteni vele. Ehhez képest, az autósok, buszosok, taxisok egy része úgy áll a kerékpárosokhoz, hogy az összes egyformán inkompetens, vezetésre, közúti forgalomban való részvételre alkalmatlan elszabadult garázsszökevény.

 Most, hogy láttunk bőven pirosozó autóst a Gellért téren, készen álltok egy belterületen 60 km/h-val, a bringás (szerény személyem) mellett 30 centire elhúzó autóbuszra? (Miután utolértem a következő megállóban, még le is tagadta a bácsi)

 És végül, hogy teljes legyen a kép, lássunk egy szembe kanyarodó sávba előző taxist is, csak a rend kedvéért. A videó alatt pedig szavazzon ön is, hogy kit utál a legjobban a közlekedésben!

Ha érdekel a közlekedés, csatlakozz a Budapesti közlekedők nevű facebook-csoportunkhoz (nem budapesti is csatlakozhat nyugodtan)!

A bejegyzés trackback címe:

https://menetkozben.blog.hu/api/trackback/id/tr3714357471